Populární americká pochoutka na vašem stole

Posted on Categories:Nezařazené

Jerky je velmi populární sušené maso, které se ve velkém konzumuje hlavně v USA. Jde o typicky mužské jídlo, kterým můžete vždy potěšit svou drahou polovičku. Výslednou chuť si můžete při domácí výrobě přizpůsobit tomu, co máte nejraději. Koření, které můžete použít je nespočet a vždy získáte lahodný produkt. Jak udělat sušené tyčinky z masa? Není to složité, ale vyžaduje to čas.

Potřebné suroviny závisí hlavně na vás

Základem je pochopitelně maso. Použít můžete vepřové, hovězí i krůtí podle toho, které máte raději a které pro vás bude výhodnější. Kromě toho bude zapotřebí také hromada koření. Ideální je česnek, pepř, worcestrová omáčka, sójová omáčka, sladká nebo pálivá paprika, mleté chilli nebo římský kmín.Maso musíte v první řadě očistit a nakrájet na cca 2 cm tlusté plátky. Částečně je zmrazte a nakrájejte na cca 3 mm tlusté proužky. Je nutné mít hodně ostrý nůž. Poté maso vložte do marinády podle svého gusta a nechte marinovat minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Potom ho stačí už jen usušit v sušičce nebo horkovzdušné troubě na 55 až 60 °C a máte hotovo!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup